SSCW on loonud ja sisse õnnistanud Ida-Virumaa Laste Abifondi.

12. oktoobril 2015 loodi Sillamäe Lastekaitse Ühingu juhatuse ja üldkoosoleku otsusega Ida-Virumaa Laste Abifond.

Blez Paskal kirjutas: “On olemas piisavalt valgust neile, kes tahavad näha ja piisavalt pimedust neile, kes ei taha.”  

Ametlik avamine toimus 17. oktoobril Tallink Spa & Conference  hotellis (Sadama 11, Tallinn). Esinejad märkisid, et tänu fondile saavad nad suunata rahalist abi otse puudustkannatavatele peredele ja lastele.
Fondi peamine eesmärk on aidata raskes majanduslikus olukorras lapsi, kes vajavad toetust oma annete ja huvide arendamiseks. 
Fond töötab ka selleks, et tugevdada laste võimet haridusprobleeme lahendada, aidata tegeleda spordivarustuse soetamisega, õppereiside korraldamisega, võistlustel osalemisega ja uute oskuste omandamisega.  
Sihtgrupp on lasterohketest, toitjata jäänud või üksikvanemaga peredes kasvavad lapsed vanuses alla 19. eluaasta. Stipendiumite saajad otsustab Fondi nõukogu. Rahastamine viiakse läbi partnerite, erinevate algatuste ja vabatahtlike inimeste toetuse abil.

Algkapitaliks koguti erinevate inimeste ja ettevõtete annetusi, nende hulgas on: Tallink Grupp AS, Reklaamikink OÜ, Rockstar OÜ, Dmitri Dmitiev riigikogust, Loone Ots (Lastekaitse Liidu president), Golikov perekond, Valdlo perekond, Reet Reismaa, Raul Roosna, Ilona Thagazitova ja paljud teised. Kõik need inimesed ja ettevõtted on teadlikud Ida-Virumaa laste probleemidest ja soovivad lapsi aidata. Selleks, et saavutada fondi jätkusuutlik areng on plaanis teha koostööd ka teiste sihtasutuste, äriühingute ja üksikisikutega.

Esialgu võtame vastu taotlusi Ida-Virumaa maakonnast 1.01.2016-1.03.2016. Koos taotlusega tuleb esitada ka avaldus abivajaduse põhjendusega, soovitatav on ka kaasa panna kiri õppeasutusest ja/või riigiasutusest ning õppimist tõendava dokumendi koopia. Esialgne stipendiumifond 2016. aastaks on 1000 eurot.

Alates 1. jaanuarist 2016 saab täiendava info meie kodulehelt: www.fondation.sscw.ee

Sillamäe Lastekaitse Ühing 
Missioon: Laste õiguste kaitsmine ja noorte arengu toetamine.
Visioon: Luua õiglane ja teineteisega arvestav ühiskond, kus lapsed ja noored on ühiskonna  täieõiguslikeks liikmeteks.

Fondi juhataja: Irina Golikova – irina@sscw.ee; tel. 55550303
Üldine email: foundation@sscw.ee